Αρχική ΛΙΝΔΟΣ Nela Fischer, «Στο δρόμο προς την Aκρόπολη της Λίνδου»

Nela Fischer, «Στο δρόμο προς την Aκρόπολη της Λίνδου»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Nela Fischer, η νεαρή ζωγράφος που δεν φοβήθηκε το χρόνο

«Στο δρόμο προς την ακρόπολη της Λίνδου»

Η νεαρή ζωγράφος, που αγάπησε τη Λίνδο, Nela Fischer, γεννήθηκε στη Γερμανία, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1954 και πέθανε στις 11 Αυγούστου του 1977, σε ηλικία 24 χρόνων από λευχαιμία, στο Σάλτσμπουργκ.

Η Nela, κόρη του σκηνοθέτη Hans Cornad Fischer, σπούδασε πιάνο, φιλοσοφία, ιστορία της τέχνης και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Γεμάτη πάθος για τη ζωή και την καλλιτεχνική δημιουργία ταξίδεψε σε πολλά μέρη στο κόσμο.

Το 1974, σε ηλικία 19 ετών, δυστυχώς, ανακάλυψε ότι πάσχει από λευχαιμία. Η αρρώστια δεν τη σταμάτησε και συνέχισε να ταξιδεύει και να δημιουργεί.

Το 1976, αν και βαριά άρρωστη, πραγματοποίησε το όνειρο της να επισκεφτεί τη Λίνδο.

Στη Λίνδο έμεινε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1976 και ζωγράφισε μεταξύ των άλλων, τον πίνακα «Στο δρόμο προς την Ακρόπολη της Λίνδου», ένα έργο με τέμπερα, που απεικονίζει αφαιρετικά το Κάστρο και τους χιλιάδες επισκέπτες, όμοιους με προσκυνητές, να ανηφορίζουν προς την Ακρόπολη.

Μετά το θάνατο της, το Μουσείο του Σάλτσμπουργκ εκθέτει τα έργα της σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, προς τιμή μιας νέας γυναίκας που ο φόβος του θανάτου δεν την άγγιξε, αλλά κατάφερε να τον μετατρέψει σε ένα μεγάλο ύμνο για τη χαρά της ζωής.

 

Τη Nela Fischer ανακάλυψε σε ένα ταξίδι της στο Σάλτσμπουργκ, η φίλη της Λίνδου, αρχιτέκτονας Αναστασία Παπαιωάννου και την ευχαριστούμε για αυτό.

 

Κείμενα: Κατερίνα Γιατρά από Περιοδική Έκδοση Εφημερίδας 
του Δήμου Λινδίων "Λινδίων Νέα" Τεύχος 2