Αρχική Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Προοίμιο

H παρούσα ιστοσελίδα www.iglean.gr, έχει ελληνικό τίτλο Σταχυολογήματα. Αποτελεί προσωπικό blog (ιστολόγιο) και ανήκει στην Κατερίνα Γιατρά. Στο ιστολόγιο αυτό αναρτώνται πρωτότυπα προσωπικά κείμενα της Κατερίνας Γιατρά, κείμενα απο Ιστοσελίδες τρίτων με ποικίλα θέματα άξια ανάδειξης, προβολής και αναφοράς (κατόπιν προσωπικής επιλογής) και παρουσιάσεις και σχολιασμοί βιβλίων και εντύπων, καθώς και  άλλου έντυπου υλικού, φωτογραφιών κλπ. προερχόμενο απ’ το προσωπικό αρχείο της Κατερίνας Γιατρά.

Ο επισκέπτης / χρήστης των υπηρεσιών της παρούσας ιστοσελίδας www.iglean.gr (εφεξής ο «ιστότοπος») κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων παρέχεται «όπως είναι» και ότι οφείλει απαραιτήτως να ενημερώνεται για οποιαδήποτε μεταβολή των όρων του παρόντος. Οι παρόντες και ισχύοντες όροι δύνανται να αλλάξουν απροειδοποίητα, γι’ αυτό συνιστούμε στους χρήστες να ελέγχουν συχνά την ιστοσελίδα μας για εξέταση τυχών αλλαγών στους ισχύοντες όρους.

 

Η εξακολούθηση της χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές, σημαίνει την ανεπιφύλακτη, εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη, αποδοχή των όρων αυτών, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

 

Η χρήση και η περιήγηση στον παρόντα Ιστότοπο προϋποθέτει ότι ο χρήστης/επισκέπτης αποδέχεται στο σύνολο τους, τους όρους χρήσης και την πολιτική για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων της παρούσας ιστοσελίδας.

 

O επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους αυτούς πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου και εάν δεν συμφωνεί με αυτούς ολικώς ή μερικώς, οφείλει σε κάθε περίπτωση να διακόψει τη χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου αυτών.

Ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό του εξοπλισμό με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες της παρούσας ιστοσελίδας.

Η παρούσα ιστοσελίδα δεσμεύεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών/ χρηστών της. Στους παρόντες όρους χρήσης, καθώς και στην Πολιτική Απορρήτου εξηγείται πως θα διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών (αν και εφόσον χορηγούνται/κοινοποιούνται απο τους ίδιους), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στην Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (Κανονισμός 679/2016).

Εάν υπάρχει κάποιο μέρος της ιστοσελίδας μας ή των όρων αυτών, που εσείς, σαν επισκέπτης, δεν καταλαβαίνετε, ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο email: info@iglean.gr

 

Ευθύνη χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.iglean.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου τρίτου.

 

Ιστοσελίδες τρίτων

Οι χρήστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας www.iglean.gr μπορούν μέσω υπερσυνδέσμων (hyperlinks), να κατευθύνονται σε ιστοσελίδες τρίτων. Το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων διαμορφώνεται με αποκλειστική ευθύνη των διαχειριστών τους και η παρούσα ιστοσελίδα δεν παρέχει καμία απολύτως εγγύηση ούτε ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από την χρήση τους, ούτε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο, την νομιμότητα, την ποιότητα ή την ακρίβεια των εν λόγω πληροφοριών.  Ο επισκέπτης/χρήστης έχει πρόσβαση και περιηγείται σε αυτές με δική του αποκλειστικά ευθύνη.

 

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Εκτός των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συγγραφέων, εκδοτικών οίκων και άλλων), όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, που αφορά πρωτότυπα κείμενα της διαχειρίστριας της παρούσας ιστοσελίδας, ανέκδοτα ή υπό έκδοση ή εκδοθέντα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, οπτικοακουστικού υλικού, λογοτύπων, φωτογραφιών, που προκύπτουν ιδιοκτησία της διαχειρίστριας της ιστοσελίδας, είτε κατά πρωτότυπο τρόπο είτε κατά παράγωγο (άδειες εκμετάλλευσης κτλ), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της διαχειρίστριας της ιστοσελίδας www.iglean.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

 

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που ανήκουν στην διαχειρίστρια του παρόντος ιστοτόπου ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με την ιστοσελίδα, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του ιστοτόπου (που ανήκουν στη διαχειρίστρια αυτού) ή/και των άνω τρίτων μερών που έχουν συμβληθεί κατ’ οποιοδήποτε λόγο με αυτόν, και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στην παρούσα ιστοσελίδα μας δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση αδείας ή δικαιώματος χρήσης τους.

 

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της διαχειρίστριας της παρούσας ιστοσελίδας, ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Ο Ιστότοπος προορίζεται για προσωπική, μη εμπορική χρήση και μπορείτε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο και να κατεβάσετε αποσπάσματα οποιασδήποτε σελίδας ή οποιωνδήποτε σελίδων του Ιστοτόπου προς αυτόν τον σκοπό. Απαγορεύεται η τροποποίηση, αντιγραφή, διανομή, μετάδοση, προβολή, εκτέλεση, αναπαραγωγή, δημοσίευση, αδειοδότηση, δημιουργία παραγώγων έργων, μεταβίβαση ή πώληση πληροφοριών, λογισμικού, προϊόντων ή υπηρεσιών που αποκτώνται από τον Ιστότοπο. Απαγορεύεται, επίσης, η δημιουργία ή/και δημοσίευση δικής σας βάσης δεδομένων η οποία ενσωματώνει το σύνολο ή τμήμα του Ιστοτόπου, χωρίς την προηγούμενη γραπτή και ρητή συγκατάθεσή της διαχειρίστριας της παρούσας ιστοσελίδας. Η ιδιότητά μας (και εκείνη των παρόχων περιεχομένου ή των συνδέσμων ή επιλογών μετάβασης τρίτων μερών των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή) ως συντακτών του υλικού του Ιστοτόπου μας πρέπει πάντα να αναγνωρίζεται.

 

Αν προβείτε σε εκτύπωση, αντιγραφή ή λήψη οποιουδήποτε τμήματος του Ιστοτόπου μας κατά παράβαση των παρόντων όρων χρήσης, το δικαίωμα της εκ μέρους σας χρήσης του Ιστοτόπου θα πάψει αμέσως και αυτομάτως να υφίσταται και θα πρέπει, κατά την κρίση μας, να επιστρέψετε ή να καταστρέψετε οποιαδήποτε αντίγραφα του υλικού που έχετε δημιουργήσει.

Αν για οποιοδήποτε λόγο πράξετε κάποια απο τις ως άνω ενέργειες, αποδέχεσθε πως ευθύνεστε αποκλειστικά για αποζημίωση των ανωτέρω.

Η διαχειρίστρια της ιστοσελίδας δεν είναι υπεύθυνη για την αναδημοσίευση περιεχομένων που περιλαμβάνονται σε αυτήν ή σε άλλες τοποθεσίες του Ιστού ή μέσα ενημέρωσης χωρίς άδεια. Ένα σύντομο απόσπασμα του περιεχομένου μπορεί να αναφέρεται σε ιστοσελίδες τρίτων, εφ ‘όσον παρέχεται ένας σύνδεσμος (link) με τα στοιχεία της σελίδας προέλευσης του και ο συντάκτης στον οποίο αποδίδεται το απόσπασμα.

Παιδιά

Δεν επιδιώκουμε και δεν πραγματοποιούμε, εν γνώση μας, συλλογή προσωπικών στοιχείων παιδιών, ούτε προωθούμε, εν γνώση μας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας σε παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων. Αν αντιληφθούμε ότι το άτομο που υποβάλλει προσωπικά στοιχεία, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, είναι παιδί, θα καταβάλουμε εύλογες προσπάθειες ώστε να διαγράψουμε τα εν λόγω προσωπικά στοιχεία από το αρχείο μας το συντομότερο δυνατό. Αν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας ζητήσει να ελέγξει ή να διαγράψει τα προσωπικά στοιχεία που αφορούν το παιδί του, προτού να τα έχουμε εντοπίσει και διαγράψει πρώτα εμείς, θα εκπληρώσουμε, φυσικά, την επιθυμία του.

Δεοντολογία χρηστών

Συμφωνείτε να κάνετε χρήση του Ιστοτόπου αποκλειστικά και μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση.

Συμφωνείτε στη μη καταχρηστική χρήση του Ιστοτόπου. Ο όρος ‘Κατάχρηση’ περιλαμβάνει, ενδεικτικά, τη χρήση του Ιστοτόπου με σκοπό τα εξής:

  • Δυσφήμιση, παρενόχληση, δίωξη, απειλή, κατάχρηση ή παραβίαση, με οποιονδήποτε τρόπο, δικαιωμάτων τρίτων, όπως αυτά ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Βλάβη ή παρέμβαση στη λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών ή λογισμικού τρίτων προσώπων με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της ανάρτησης, λήψης ή μετάδοσης κατεστραμμένων αρχείων ή ιών.
  • Παραβίαση ισχύουσας πνευματικής ιδιοκτησίας, δικαιωμάτων διαφήμισης ή προσωπικού βίου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της ανάρτησης, λήψης ή μετάδοσης υλικού ή λογισμικού.
  • Παράλειψη ή ψευδή παρουσίαση προέλευσης, ή δικαιωμάτων, οποιουδήποτε αρχείου για λήψη ή ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της παράλειψης της αρχικής γλώσσας, των αναγνωριστικών στοιχείων του συντάκτη ή κοινοποιήσεων ευρεσιτεχνίας, πνευματικών δικαιωμάτων ή εμπορικού σήματος.
  • Μετάδοση, δημοσίευση ή με άλλο τρόπο αποκάλυψη εμπορικών μυστικών ή άλλου υλικού ή πληροφορίας εμπιστευτικού ή προστατευόμενου περιεχομένου.
  • Λήψη ή αποστολή αρχείων με παράνομο περιεχόμενο για διανομή μέσω του Ιστοτόπου.
  • Παρέμβαση ή διακοπή της λειτουργίας του Ιστοτόπου ή διακομιστών ή δικτύων συνδεδεμένων στον Ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας παρέμβασης στην πρόσβαση οποιουδήποτε άλλου χρήστη, κεντρικού υπολογιστή ή δικτύου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της υπερφόρτωσης, προετοιμασίας, μετάδοσης, συμμετοχής, καθοδήγησης ή απόπειρας πραγματοποίησης επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης (denial of service), αποστολής ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spamming), κατάρρευσης συστήματος (crashing), κατακλυσμού (flooding) ή αποστολής βομβών email (email-bombing) κατά του Ιστοτόπου.
  • Καθοδήγηση ρομπότ δικτύου, αραχνών, προγραμμάτων ανίχνευσης, ηλεκτρονικών απεικονίσεων χρηστών (avatar) ή οποιασδήποτε άλλης αυτοματοποιημένης διαδικασίας κατά των υπολογιστικών συστημάτων που υποστηρίζουν την παρούσα ιστοσελίδα
  • Μετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας ή λογισμικού, που αποκτήθηκε μέσω του Ιστοτόπου, ή αντιγραφή, δημιουργία, προβολή, διανομή, αδειοδότηση, εκτέλεση, έκδοση, αναδημιουργία, πώληση ή μεταβίβαση έργων που προέρχονται από τον Ιστότοπο.
  • Πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιοδήποτε τρόπο.

Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται στον Ιστότοπο είναι ακριβείς κατά τη στιγμή της ανάγνωσής τους.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη διαθεσιμότητα του Ιστοτόπου και την άνευ σφαλμάτων μετάδοση πληροφοριών. Ωστόσο, εξαιτίας της φύσης του διαδικτύου, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι τέτοιο και διατηρούμε το δικαίωμα να αποσύρουμε ή να τροποποιήσουμε μια παρεχόμενη υπηρεσία του Ιστοτόπου, χωρίς προειδοποίηση. Επίσης, η πρόσβαση στον Ιστότοπο ενδέχεται περιστασιακά να αναστέλλεται ή να περιορίζεται λόγω επισκευών, συντήρησης ή εισαγωγής νέων δυνατοτήτων ή υπηρεσιών. Θα καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να είναι περιορισμένη τόσο η συχνότητα όσο και η διάρκεια των εν λόγω διακοπών λειτουργίας ή περιορισμών. Δεν φέρουμε ευθύνη αν για οποιονδήποτε λόγο ο Ιστότοπός μας δεν είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε χρονική στιγμή ή περίοδο.

Cookies

Ο ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του. Aναλυτικές πληροφορίες εδώ

Συλλογή και χρήση δεδομένων

Ο παρών ιστότοπος δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα πλην όσων δίνονται με πρωτοβουλία του χρήστη/επισκέπτη συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας με τη διαχειρίστρια της ιστοσελίδα αυτής. Για περαιτέρω πληροφορίες πατήστε εδώ

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ο ιστότοπος θα λάβει κάθε οργανωτική και τεχνολογική προφύλαξη για να εμποδίσει την απώλεια, την αθέμιτη χρήση ή την αλλοίωση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών, για όσο καιρό αυτά κρατούνται και μόνο προς το σκοπό της επικοινωνίας αυτών με τη διαχειρίστρια της ιστοσελίδας.

Εφαρμοστέο Δίκαιο και Λοιποί όροι

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ιστοτόπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, αρμόδια δε Δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, ορίζονται τα Δικαστήρια των Ρόδου. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ιστοσελίδας και του επισκέπτη/χρήστη των σελίδων και του περιεχομένου της και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δεν θα λαμβάνεται υπόψη και δεν  θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Ο ιστότοπος δύναται να επικαιροποιεί τους παρόντες Όρους και πολιτικές κατά διαστήματα, δημοσιεύοντας τη νέα έκδοση του στον παρόντα ιστότοπο. Ο χρήστης θα πρέπει να ελέγχει τακτικά την παρούσα σελίδα για να βεβαιώνεται πως είναι σύμφωνος με οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους της παρούσας Πολιτικής.

Ο ιστότοπος αυτός εφόσον δεν τηρεί κανενός είδους προσωπικά δεδομένα δεν δύναται να ενημερώσει τους χρήστες για αλλαγές στους όρους και τις Πολιτικές αυτές μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά συνίσταται ο χρήστης/επισκέπτης να επισκέπτεται συχνά τους Όρους αυτούς και τις πολιτικές μας ώστε να ενημερώνεται για οποιαδήποτε αλλαγή.

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του ιστοτόπου, για τα δεδομένα που αυτός χορηγεί αυτοβούλως μέσω της φόρμας επικοινωνίας με εμάς, υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας (Κανονισμός 679/2016 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και τους ερμηνευτικούς Νόμους που θα εκδοθούν εφεξής απο το ελληνικό κράτος, όπως δημοσιευθούν, τροποποιηθούν και ισχύουν).

Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του ιστοτόπου.

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, ο παρόν ιστότοπος δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του ιστοτόπου στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος.

Επικοινωνία

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη www.iglean.gr ή έχετε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προτάσεις να κάνετε σχετικά με το περιεχόμενο ή τη δομή των περιεχομένων στην ιστοσελίδα μας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο email: info@iglean.gr